Weboldalunk cookie-kat használ az Ön számára elérhető szolgáltatások és beállítások biztosításához, valamint honlapunk látogatottságának figyelemmel kíséréséhez. Az oldal használatával Ön beleegyezik a cookie-k használatába, az elfogadott cookie-k körét a beállítások módosítása gomra kattintva tudja meghatározni. A cookie-k kezeléséről IDE kattintva tájékozódhat.

Bio natúr finomítatlan kakaóvaj

Mennyei csokoládé illatával elvarázsol. Tápanyagokban való gazdagsága miatt az egyik legkiválóbb kozmetikai alapanyag. A bőrön finom vékony bevonatot képez, ezáltal csökkenti a vízveszteséget, hidratáló, visszazsírozó és bőrpuhító hatású.
A nyers kakaóvaj előállítása pörkölt, hántolt, alkalizált kakaóbab-töretből hidraulikus préseléssel, történik. 

A kakaóvaj előállításnál az előkészítés során kulcsfontosságú a kakaóbab megfelelő érettsége, melyet évente kétszer szüretelnek. Az érett gyümölcsöket fermentálják, ennek köszönhetően olyan enzimes és természetes kémiai folyamatok mennek végbe, melyek a megfelelő íz és illatanyagok kialakulásáért felelősek. Ezután következik a szárítási folyamat, melynek célja, hogy a víztartalmat 7%-ra csökkentsék, a penészedés meggátlása érdekében, a szállítási és tárolás érdekében. A szárítás során, amely történhet napon, vagy izzó rácson, vegyszermentesen fertőtlenítik a kakaóbabot. A bab héjának eltávolítása után a következő lépésben a babot aprítják, így készül a kakaótöret. Ez a töret pörkölésre kerül, mely során kiszárítják és így lesz alakul ki a csokoládéra oly jellemző illat és aroma
Ezt a töretet őrlik először nagyobb majd egyre finomabb szemcsésre. Az őrlés közben hő keletkezik és ennek hatására kiolvad a kakaóvaj és ebből keletkezik a kakaómassza. A masszát egy szitalyukú hengerben kezelik tovább, és nagy nyomással préselik, így különválik a folyékony kakaóvaj, amely a kakaóbab akár 54%-a is lehet. 

A nyers kakaóvaj előállítása pörkölt, hántolt, alkalizált kakaóbab-töretből hidraulikus préseléssel, történik. 

A nyers kakaóvajat szükség szerint további feldolgozásnak, raffinálásnak (finomítás) vetik alá, amely a kiindulási anyag minőségétől függően jelenthet szűrést, semlegesítést, színtelenítést és szagtalanítást. Az így előállított finomított kakaóvaj fehéres színű lesz, illata jóval kevésbé lesz markáns mint a finomítatlan változaté. Zsírsavösszetétel szempontjából hasonlóan értékes mint a finomítatlan változat. 

A kakaóvaj egy igen különleges zsírsavösszetételű alapanyag, 55-70%-ban telített zsírsavakat, palmitinsavat és sztearinsavat tartalmaz. Ebből adódóan felszívódása nehézkesebb a telítetlen zsírsavakat is tartalmazó olajoknál. A zsírsavak mellett 30-40% olajsavat is tartalmaz. 


Mennyei csokoládé illatával elvarázsol. Tápanyagokban való gazdagsága miatt az egyik legkiválóbb kozmetikai alapanyag. A bőrön finom vékony bevonatot képez, ezáltal csökkenti a vízveszteséget, hidratáló, visszazsírozó és bőrpuhító hatású. Védi bőrünket a káros külső behatásoktól, antioxidáns tartalmának köszönhetően megköti a káros szabad gyököket, fokozza a kollagén termelést. Teobromin tartalma fokozza a mikrokeringést, mely ráncmegelőző hatású. Csökkenti a gyulladásokat, az irritációt, bőrnyugtató hatású, természetes sejtvédő. Hihetetlen nagy mennyiségű E vitamint tartalmaz, nagyszerű antioxidáns. Rugalmassá varázsolja a bőrt. Kiváló tápláló a száraz, irritált, viszkető, érzékeny bőr számára. Olajsav tartalmának köszönhetően könnyebben szívódik fel a bőrbe,erősíti és regenerálja a lipid-barriert ezáltal önmagában is erős hidratáló hatású, lassítja a bőr öregedését, ugyanakkor fokozza a zsíroldékony anyagok felszívódását is. Képes megszünteti a striákat és a hegeket így kismamáknak kifejezetten ajánlott, megelőzi a terhességi csíkok kialakulását. A kakaóvajban található polifenolok novelik a bőr rugalmasságát ezáltal a kakaóvajjal kezelt bőr könnyebben és károsodás nélkül képes átvészelni az anya hasának növekedése miatt kialakult erőteljes feszülést. Masszázskrémként használva elősegíti a zsírbontást a kritikus testtájakon pl a hason és a combon, különösen ha fogyasztó hatású olaj kombináljuk. Teobromin tartalma ( alkaloid, hasonló a koffeinhez ) a bőr hidrolízisét javítja és hatékonyan veszi fel a harcot a zsírsejtekkel szemben. A telített zsírsavakban gazdag kakaóvaj nagyfokú oxidációs stabilitással rendelkezik, nagyon nehezen avasodik, jól eltartható. Antioxidáns tartalma konzerválóként működik, ennek köszönhetően igen sokáig eltartható. A kakaóbabban a következő anyagok mind-mind megtalálhatóak: Magnézium, foszfor, rostok, Alkaloidok, polifenolok, flavonoidok, zsírsavak mint a sztearinsav, palmitinsav, olajsav, linolsav.

Bio levendulavizet tartalmazó készítményeink:
BIO luxus testvaj – keserű mandula
BIO luxus testvaj – ylang ylang
BIO regeneráló ajakápoló – tubsban
BIO regeneráló ajakápoló – rúzs tubsban
BIO regeneráló aranycsillámos ajakápoló – rúzs tubsban
BIO regeneráló gyémántcsillámos ajakápoló – rúzs tubsban

Tartalomhoz tartozó címkék: Alapanyagok Bio luxus testvaj
Az oldal tetejére